Mataró vol ser una “ciutat cuidadora”

Ciutat Cuidadora

Amb la voluntat d’impulsar la ciutat de Mataró perquè esdevingui un referent en l’atenció a les persones amb major vulnerabilitat, l’Ajuntament impulsa una comissió de treball perquè el municipi sigui una “ciutat cuidadora”. Així ho ha anunciat aquest dimarts el consistori en bloc que, en paraules de l’alcalde, David Bote, el projecte ha de millorar les actituds socials i culturals dels diversos agents respecte a com es tracten les persones de malaltia avançada i el final de la vida, especialment les que es troben en situacions vulnerables.

Segons dades del Pla de Salut Pública de Mataró, de les 47.868 llars de la ciutat hi ha un 54,2 per cent de les que hi viuen persones amb més de 64 anys soles. Una xifra que s’ha de posar en valor amb la de l’augment de l’esperança de vida de les persones en els països desenvolupats, una tendència que també s’aprecia a Mataró.

Aquesta proposta s’emmarca dins dels 4 eixos principals del Pla de Salut Pública de Mataró 2017-2020 com fomentar la salut individual i col·lectiva, promoure les actuacions comunitàries per a la Salut i la reducció de les desigualtats en salut, disminuir els riscos per a la salut i tenir un bon govern en la salut pública.

Aquesta voluntat es traslladarà també amb la incorporació de la ciutat de Mataró a la Xarxa d’Experiències de Comunitats Cuidadores.

Informa: M.Gómez