Mataró demana a l'Estat que el salari mínim sigui de 1.200 euros a Catalunya

Aprovada en Junta de Portaveus una Declaració Institucional per demanar al govern de l’estat que el salari mínim interprofessional sigui de 1200 euros a Catalunya. Una proposta presentada per la CUP que va explicar, durant la compareixença posterior a la reunió, la regidora Carme Polvillo. En el seu argumentari, Polvillo va valorar en positiu l’increment que vol fer el govern fins a 900 euros mensuals. De tota manera, per la regidora cupaire, aquesta homogeneïtzació per a tot l’estat perjudica a les classes treballadores dels territoris on el cost de la vida és més alt: Madrid, Navarra i Catalunya. 

Precisament, el consell de Ministres que l’executiu de Pedro Sánchez ha de celebrar el proper 21 de desembre a Barcelona aprovarà aquest increment del salari mínim interprofessional fins els 900 euros.

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT celebren l’augment del salari mínim tot i que consideren que es queda curt. Ho han dit avui durant la tertúlia de El Mirador a propòsit de la compareixença feta pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciant l’aprovació d’aquest increment durant el Consell de Ministres del 21 de desembre. Per Gonzalo Plata, coordinador de CCOO al Maresme, Vallès Oriental i Osona, és alarmant la quantitat de treballadors que tot i guanyar un salari no arriben a final de mes. Per Plata és una bona notícia que s’incrementi el mínim interprofessional i espera que continui augmentant. En el mateix sentit, el secretari general de la UGT al Maresme, Lluís Torrents, s’ha de continuar treballant per assolir un salari mínim de mil euros, com havien proposat els sindicats. 

L’executiu del PSOE aprovarà aquesta mesura durant el Consell de Ministres que celebrarà a la Llotja de Mar, la seu de la Cambra de Comerç. Un edifici del centre de Barcelona a tocar de la Via Laietana i el Passeig de Colom.

Informa: C. Salad