El PP proposa fer seguiment del futur del solar de Can Fàbregas i de Caralt

El grup municipal del Partit Popular demana la creació d’una comissió de seguiment sobre el futur del solar de Can Fàbregas i de Caralt. Els populars ho portaran al ple de gener, en una proposta de resolució que presentaran un cop s’ha esgotat la via legal per salvar l’arribada del Corte Inglés a Mataró. El portaveu del grup municipal, José Manuel López, tem les conseqüències que aquesta situació pot tenir per a la ciutat. D’una banda, posa sobre la taula la possibilitat que l’operador comercial reclami la inversió econòmica feta fins ara, uns trenta milions d’euros i el conseqüent forat que això pot causar a les arques municipals. De l’altra, cal saber què passarà i com s’utilitzarà aquell solar. Una decisió que diu López necessita d’un ampli consens i el govern només compta amb sis regidors. Per això demana unitat d’acció de les forces polítiques que van apostar per la “locomotora comercial”.  

Sobre la decisió del Tribunal Suprem feta pública a principis de setmana, el líder dels populars a Mataró reafirma que “era molt difícil que el recurs de cassació tingués èxit”. En tot cas, López sentencia que aquest últim serrell legal que quedava per definir una possible instal•lació del Corte Inglés a la ciutat ha significat el “certificat de defunció de la locomotora comercial” de Mataró.

El portaveu del PP no ha estalviat crítiques a la CUP que el ple de març de 2013 va aprovar amb la resta de partits no seguir judicialitzant el procés de l’arribada del Corte Inglés. Així, també la recalcat les errades del tripartit que va governar Mataró fins el 2011.