El jurat ratifica el projecte guanyador del concurs d'idees del Pla d'Impuls del Centre

El jurat del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre, després de la reunió celebrada aquest dimecres al matí, ha conclòs que no hi ha cap causa d’incompatibilitat en el veredicte final del concurs. D’aquesta manera, “Mataró, ciutat ideal” de Jordi Henrich, ha estat ratificada com a guanyadora del concurs. Una decisió que el jurat ha pres després de valorar un informe jurídic que assenyala que Jordi Henrich i el portaveu del jurat, Jaume Artigues, no han tingut cap relació professional com a mínim els últims dos anys i un certificat del Col·legi del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya que acredita que no han presentat conjuntament  cap treball per “verificar” els últims 10 anys i que mai han tingut cap societat professional conjunta registrada.  També han tingut en compte una declaració escrita de Jordi Henrich. De tota manera, l’alcalde David Bote ha reconegut que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, òrgan que va nomenar a Artigues com a president del jurat del Concurs, ha obert un expedient per esclarir el cas.

L’informe jurídic assenyala que no ha quedat acreditat que els senyors Artigues i Henrich hagin tingut cap relació professional en els últims dos anys, per la qual cosa no concorre causa d’incompatibilitat i, en tot cas, en cas hipotètic, aquesta no afectaria la validesa de la resolució del jurat.

A la darrera decisió presa pel jurat, Jaume Artigues ha fet acte de presència com a representant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, però no ha emès cap vot en la decisió final del projecte que ha estat novament escollit.

Informa: S.Ruiz/C.Sánchez