Tres tombs pel centre de la ciutat per celebrar Sant Antoni Abat

Una vintena de carruatges d’altres municipis de Catalunya passejaran aquest diumenge pels carrers del centre de Mataró amb motiu de la festa popular dels Tres Tombs. Per celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, arribaran a la ciutat carruatges i cavalls d’Argentona, Cabrera, Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú i Cerdanyola del Vallès. Aquesta multitud és un exemple de la tradició que té aquesta festa a casa nostra. (Així ho corrobora la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno)

A dos quarts de dotze, els carros de transport i diversos animals de companyia es concentraran al Nou Parc Central per iniciar la ruta a les dotze. Aquesta seguirà pel carrer del Parc, la Muralla del Tigre, la Muralla de Sant Llorenç, la plaça de Santa Anna i la Riera. El segon i el tercer tomb giraran pel carrer d’Argentona per tornar a baixar per la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i la Riera. La tradicional benedicció d’animals es farà a l'alçada de l'escola Cor de Maria.

Després de les peticions d’entitats animalistes i del partit PACMA durant els últims mesos, que demanaven reflexió sobre aquest tema a Mataró, des de l’Ajuntament asseguren que les coses s’estan fent bé i que les pròpies associacions reconeixen aquesta feina.

La Germandat Antiga de Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Mataró organitzen aquesta passejada que aquest any coincidirà, per espai i per hora, amb la celebració de l’Any Nou Xinès.

Informa: L.Barroso